"Krimdal" Camping Zomerhuisjes
Marcel & Anne-Marie Lieferink
Krimweg 166-168
7351 TM Hoenderloo Veluwe
tel: +31(0)553781650
info@krimdal.nl
GPS:N-52.12150 - E-5.93019
Welkom bij het Krimdal ... Klein En Fijn

 

De natuur en het milieu krijgen een steeds belangrijkere plaats in ons leven. Of we willen of niet - iedereen moet zijn/haar steentje bijdragen.
Vogelhuisjes:
Bijna niemand staat erbij stil dat, als je een vogelhuisje met een schroef of spijker aan een boom bevestigt, dit een aanslag op de boom is. Het is levend organisme, dat binnen ons ecosysteem een belangrijk onderdeel is.
Als u toch een vogelhuisje in uw tuin wilt dan kunt u dit ook bevestigen met klittenband om de boom. Hierdoor blijft hij onbeschadigd. Ieder jaar wordt hij dikker en als u het vogelhuisje een maal per jaar schoon maakt dan kan het klittenband ook iets lossen worden gemaakt.

Auto wassen:
Zaterdag - wasdag. Als de auto in een dorp of stad wordt gewassen dan gaan de wasmiddelen via het riool naar de zuivering. In de natuur kan dat niet. HET KOMT UITEINDELIJK IN HET GROND- EN OPPERVLAKTE WATER (LEES — DRINKWATER)

Geïmpregneerd hout:
Wie kent het niet, de tuinhekjes, paaltjes, veranda‘s tuinhuisjes en schuren met de lichtgroene kleur die zo geweldig geïmpregneerd zijn en 10 jaar niet meer rotten.
In het gebruikte middel zitten arseen- en chroom VI-verbindingen, die zeer kankerverwekkend zijn. Verder staat Chroom VI te boek als genotoxisch; de stof kan de voortplanting schaden.
Ze worden door de bouwmaterialenhandel verkocht met het keurmerk FSC (duurzaam hout) maar vervolgens met Wolmanzout geïmpregneerd. Werkelijk te dom voor woorden!
Hier is het net als met wasmiddelen en glyfosaat (RoundUp);
HET KOMT UITEINDELIJK IN HET GROND- EN OPPERVLAKTE WATER (LEES — DRINKWATER)
Alternatief: Douglas-Hout. Gaat zeer lang mee!
(lees meer)
Glyfosaat (RoundUp):
Geweldig; even spuiten op het grind of op de tegels en het onkruid smelt weg. Het lijkt onschuldig maar het tegendeel is waar. HET KOMT UITEINDELIJK IN HET GROND- EN OPPERVLAKTE WATER (LEES — DRINKWATER)
(lees meer)

Heeft u nou ook een goede tip, geef het door. Het milieu is van ons allemaal!